2015 – Retrospectiva noastra

2015 e deja lasat in urma, asa ca vom incerca sa-i facem o scurta recapitulare.

A fost un an in care am incercat sa “construim” imaginea clubului plecand de la ideea care ne-a unit, anume ca usa noastra este deschisa oricui, indiferent cat si cum alearga – important este sa vrea sa alerge si sa se alature grupului. Am incercat sa fim cat mai atractivi pentru toate categoriile de alergatori, punand insa accent pe incepatorii pe care speram ca i-am convins ca alergarea merita sa devina un obicei.

Va prezentam lista evenimentelor la care am luat parte sau pe care le-am organizat, in ordinea desfasurarii lor:

– In cadrul unei alergari de grup am oferit martisoare personalizate Craiova Running Club  doamnelor si domnisoarelor prezente in Parcul Romanescu in 1 Martie.

– Am participat cu 23 de sportivi la Alba Iulia City Race 2015, fiind cel mai numeros si activ grup prezent la prima cursa a primaverii si reusind sa obtinem si cateva premii importante prin sportivii care au purtat tricourile oficiale ale clubului.

– Am inceput seria “From Couch to 5k” – 8 saptamani cu cate 3 antrenamente adresate incepatorilor. Programul porneste de la zero si, pe baza unui plan structurat si aranjat in jurul formei lor fizice, i-am ajutat sa alerge 5 km legati.

Am avut 3 serii de cursanti de-a lungul anului si am reusit sa obtinem timpi excelenti pentru incepatori, sub 30 de minute pe 5 km. Am facut cursul de 3 ori, ducand 15 persoane la finishul “From Couch to 5k“.

– Am sarbatorit “Ora Pamantului” in Parcul Romanescu, alergand pe o vreme oribila, dar ramanand cu amintiri amuzante.

– Am organizat “Alearga Mielul“, un eveniment la care s-au strans mai mult de 30 de persoane in Parcul Romanescu, in ziua de Pasti.

– Am fost voluntari la Campionatul National de Semimaraton organizat la Craiova, a fost o placere pentru noi sa ii ajutam pe cei mai buni sportivi din tara sa termine cursa.

– Am organizat “Crosul Primaverii” la finalul lunii mai, reusind sa strangem mai mult de 200 de persoane in Parcul Tineretului.

– Am fost voluntari la Orientareo experienta inedita pentru noi. Am avut emotii la invatarea regulilor pentru orientare-stafeta, insa ne-am descurcat si ne-am adus mica contributie la eveniment.

– Am ajutat la organizarea crosului Avon din Parcul Tineretului, cursa la care am si alergat si am obtinut majoritatea premiilor.

– Am alergat si biciclit, intr-un grup de aproximativ 40 de persoane, pe traseul de la “Corcova Trail Race“. Am incheiat miscarea la piscina din Corcova, alaturi de prietenii din Motru Runners.

– Am finalizat o serie a programului “Road to 10k“, un plan de antrenamente desfasurat pe perioada a 12 saptamani. 5 persoane au reusit sa treaca prin canicula, intervale, tempo-uri, intensitate si volum pe perioada verii, la final alergand 10 km legati.

– Am organizat “Crosul Toamnei” in Parcul Tineretului. La cursele de 6km, stafeta 2x3km si cursa copiilor au participat aproximativ 250 de persoane.

– Am organizat “Craiova Running Relay” pentru a doua oara, eveniment la care au luat parte 30 de persoane. Am alergat necompetitiv si am incercat sa promovam atletii romani de valoare, astfel ca echipele facute au purtat numele unor mari sportivi: Marius Ionescu, Nuta Olaru, Catalin Andreica, Lidia Simon, Constantina Dita si Ionela Tarlea.

– Am organizat “Alearga Porcu’“, ocazie cu care ne-am intalnit din nou in Parcul Tineretului. Am alergat o tura sau doua, dupa posibilitati si dupa sarmalele si cozonacul consumate de Craciun. Peste 30 de persoane s-au adunat la ultima intalnire din an.

Va multumim tuturor celor care ne-ati fost alaturi in 2015. Va promitem ca in 2016 vom incerca sa fim mai buni si vom face tot posibilul sa realizam mai multe.

Va asteptam alaturi de noi. Sa aveti un an plin de succese!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *