“Alearga Mielul” in Craiova, de Paste

Alearga mielul

Duminica, in prima zi de Paste, am invitat craiovenii la miscare in Parcul Romanescu. Profitand de vremea superba, soare si aproximativ 18 grade, mai mult de 30 de persoane au luat parte la actiune.

Sugestia de a organiza acest eveniment ne-a venit de la prietenii din Ro Club Maraton. Nu am putut refuza oferta, astfel ca ne-am aliniat unor orase precum Cluj, Constanta, Bucuresti, Pitesti, Slatina, Arad, Gura Humorului sau Galati, dar si Paris – acolo unde participantii romani la Marathon de Paris, “diaspora temporara” a alergatorilor, au sustinut miscarea.

Intre participanti au fost copii, tineri, biciclisti, catei si batrani, veniti sa alerge sau sa ne sustina. Accentul a fost pus – in mod natural – pe socializare, latura competitiva fiind lasata la o parte. Singurii care au tras tare, “sa scoata timp”, au fost Mara si Sparky, cateii grupului, insa banuim ca si pentru ei a fost distractiv.

alearga mara-mielul

S-a alergat incet, la un ritm accesibil tuturor, pe aleea principala a parcului, pe distante incepand de la 2 km, continuand cu 3,3 km (o tura de parc) sau 6,6 km. La final am ciocnit oua, am avut cozonac, drob, pasca, bomboane cu care ne-a servit cea mai in varsta doamna prezenta la eveniment, bere.

A fost un eveniment reusit, o invitatie la miscare la care am primit un raspuns pozitiv chiar si din partea persoanelor aflate in parc. Multumim tuturor.

11080250_804199076337400_7644009869635946475_n

“M-am oprit putin, sa astept cativa participanti ramasi in urma. De pe marginea apei, doi domni in varsta m-au intrebat ce fel de club suntem si ce facem in parc. Le-am povestit pe scurt, apoi discutia a curs spre frumusetea lacului si pestii care vin la mal in sezonul de imperechere. Dupa 3 minute de discutii despre inmultirea pestilor, mi-au spus sa nu-mi fac griji ca voi fi ultimul, pot “taia” lacul pe niste pietre si am timp sa ies in fata tuturor. M-au sfatuit sa ii si cert pentru ca alearga prea incet. Am plecat razand si ne-am facut cu mana cand eu am ajuns pe partea opusa.” – participant la eveniment

 

11146250_838167242885113_5043101622085130775_n

 

Album foto de la eveniment

2 thoughts on ““Alearga Mielul” in Craiova, de Paste

  1. Felicitari pentru aceasta initiativa Runners Craiova. Miscarea reprezinta o activitate importanta pentru toti si atragerea altor doritori este un act frumos. Ma bucur sa aud ca v-ati distrat si ati avut parte de momente deosebite. Va doresc succes in activitatea viitoare si sa ne vedem cu bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *