Regulament

SECTIUNEA 1.
ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Competitia ”Crosul Toamnei 2015” (cros pentru copii si adulti) este organizata de catre asociatia “Craiova Running Club” si are drept scop promovarea alergarii în aer liber si a unui stil de viata sanatos.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile din prezentul Regulament Oficial al Competitiei.

Regulamentul Oficial este întocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile în România, fiind disponibil în mod gratuit oricarui solicitant www.craiovarunningclub.ro.

Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte prevederile, termenii si conditiile prezentului Regulament si ale legislatiei în vigoare aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori cu ocazia înscrierii, precum si în ziua concursului, la momentul validarii înscrierii.

SECTIUNEA 2.
PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI
Data si locul desfasurarii Competitiei:
Competitia va avea loc duminica, 18 octombrie 2015, începând cu ora 09.00, în Parcul Tineretului din Craiova si se va finaliza în jurul orei 13.00. Startul in curse va fi dat astfel:
– Start cros – ora 10:00;
– Start stafete – ora 10:45;
– Start cursa copiilor – atunci cand traseul ne va permite, nu mai devreme de ora 11:00.
Festivitatea de premiere si tombola vor avea loc la ora 11:45.

Startul si sosirea în/din competitie vor fi amenajate în zona scenei din parcul Tineretului.

Traseul de desfasurare a crosului va fi însemnat cu banda de delimitare; în anumite puncte stabilite de catre organizatori vor fi amplasati voluntari/arbitri de traseu. Acestia sunt responsabili pentru parcurgerea traseului în deplina siguranta de catre toti competitorii, precum si de respectarea de catre concurenti a regulilor prevazute în prezentul regulament.

SECTIUNEA 3.

DESFASURAREA COMPETITIEI
Participantii si desfasurarea Competitiei
Aceasta competitie se adreseaza persoanelor pasionate de alergare, carora starea de sanatate le permite o alergare pe una din distantele mentionate, indiferent de varsta.

Competitia va cuprinde :
a) Cros pe distanta de 6 km, categorii Open Masculin si Open Feminin; varsta minima de participare – 12 ani;
b) Stafeta mixta (M + F) pe distanta de 6 km (2 x 3 km); varsta minima de participare – 12 ani;
c) Cursa copiilor pe distanta de 700 de metri; se adreseaza copiilor de pana in 12 ani (parintii ii pot insoti pe traseu).

Traseu
Traseul de concurs va fi semnalizat de catre organizatori prin benzi de delimitare si va fi supravegheat de voluntari si arbitri de cursa, amplasati în diferite puncte ale traseului.

Înscriere
Înscrierea participantilor se poate face atat online (cu rezervarea numarului de concurs), cat si la fata locului.

Contributia de participare este de 20 lei pentru adulti si se achita in ziua evenimentului. Copii cu vârsta de pâna la 14 ani vor participa gratuit .

Declaratia pe propria raspundere
Toti concurentii (adulti) vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere prin care confirma ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie.

Pentru copiii sub 14 ani participanti la aceasta competitie, unul dintre parinti/tutore/reprezentant legal al acestora va completa si semna o declaratie prin care îsi va da acordul pe proprie raspundere cu privire la participare si va declara ca participantul (copil) este apt din punct de vedere medical pentru participarea la aceasta competitie.

Declaratia de responsabilitate pentru adulti poate fi descarcata de aici; declaratia de responsabilitate pentru minori poate fi descarcata de aici

Echipament si conditii de concurs. Numere de concurs
Concurentii vor participa la competitie folosind propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa poarte echipament de alergare corespunzator conditiilor meteorologice de la ora de desfasurare a competitiei (inclusiv încaltaminte adecvata).
Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor înmâna concurentilor dupa completarea si semnarea declaratiilor pe propria raspundere.
Numerele de concurs se vor amplasa în zona pieptului/abdomenului fiecarui concurent (pe partea din fata), astfel încât sa fie vizibile.
Numarul de concurs va fi pastrat dupa finalizarea alergarii pentru participarea la tombola .

Clasamentul pentru fiecare categorie se face în ordinea sosirii fiecarui participant.

Arbitri de traseu
În diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasati arbitri de traseu care vor supraveghea respectarea traseului si a prezentului regulament de catre concurenti, iar în zona start/sosire vor înregistra fiecare trecere a concurentilor. Concurentii care abandoneaza sau nu respecta traseul stabilit de organizatori vor fi eliminati din concurs si nu vor avea dreptul de a participa la tombola .

Daca un comisar de cursa va observa o tentativa de ”taiere” (scurtare sau abatere) a traseului, concurentul respectiv va fi descalificat.

ANUNTAREA SI ÎNMÂNAREA PREMIILOR

Titluri si premii
Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 la categoriile Open masculin, Open Feminin si Stefeta.
Toti copiii participanti la Cursa copiilor vor primi medalie de finisher.
Fiecare participant la eveniment va primi o Diploma de finiser.

Premiile in produse sau bani vor fi anuntate înainte de începerea concursului.

La tombola organizata la finalul evenimentului se vor acorda premii in bani si premii in produse; fiecare participant la eveniment participa la tombola, in baza numarului de concurs. Se va organiza o tombola speciala pentru copii, cu produse destinate acestora.

SECTIUNEA 4.
CONDIŢII ADMINISTRATIVE
Organizarea evenimentului revine Organizatorului Asociatia “Craiova Running Club ” care se ocupa de implementarea evenimentului şi care pune la dispoziţie arbitrii şi voluntarii necesari bunei desfăşurări a competiţiei.
Organizatorii se obligă, de asemenea, să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecţia datelor cu caracter personal.
Concurenţilor le este interzisă aruncarea oricăror resturi, gunoaie în zona de desfăşurare a competiţiei sub sancţiunea descalificării din competiţie. Aceştia vor putea folosi fie coşurile de gunoi amplasate în parc sau sacii menajeri puşi la dispoziţie de către organizatori în zona de start/sosire. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deşeurilor şi depunerea acestora în containerele aflate în zona parcului.

Este interzisă participarea la competitie/eveniment a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice/droguri sau care se află sub influenţa acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a derularii evenimentului. Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de politie, daca va fi cazul.
Participantilor la eveniment le este interzis sa poarte materiale sau insemne cu caracter electoral, sa aiba comportament nesportiv fata de ceilalti, sa modifice numarul de concurs. Oficialii cursei pot decide descalificarea celor care se abat de la aceste reguli. Contributia de participare nu se returneaza in caz de descalificare.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a amana sau anula evenimentul in cazul in care conditiile meteo nu vor permite desfasurarea acestuia.

Organizatorii nu pot fi facuti responsabili pentru eventuale accidentari ale participantilor.
Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru eventuale obiecte pierdute sau furate.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament până la data începerii evenimentului cu obligativitatea anunţării modificărilor intervenite pe site şi la locul de desfăşurare a competiţiei.